Vy över inloppet till Göteborg från Älvsborgsbron
Fotograf Stig Albansson
Home »
Fotograf Stig Albansson

Vy över inloppet till Göteborg från Älvsborgsbron

Utsikt över Göta Älv från Älvsborgsbron med en Stenabåt som vilar vid kajen. Fotografering åt Infront Inc, som är ett japanskt företag från Tokyo som arbetar med marknadsföring och kommunikation inom hälsovårdssektorn


Ibland kommer det till extra uppdrag till det som man från början är anlitad för. I det här fallet behövde Infront Inc, som deltog på en Läkarstämma på Svenska Mässan, bilder från föredragen på mässan men också foton från olika kända platser i Göteborg. De skulle användas till ett reportage om Göteborg och publiceras i deras kunds kundtidning.

Fick helt fria händer att under ett par dagar åka runt och fånga karakteristiska platser i staden på bild. Som tur var så var det ett fint fotoväder när bilderna skulle tas, så jag hade alla möjlighet att fånga vyer som passade till deras artikel som skulle presentera Göteborg för deras läsare.

Älvsborgsbron var den plats som jag tänkte bäst kunde visa en större vy över Göteborg, och fånga stadens karaktär med älven som en central pulsåder.

Andra platser jag valde att fotografera var Götaplatsen, Göteborgsoperan, Svenska mässan, och området runt Brunnsparken med kanalen. 

Vad tycker du representerar Göteborg bäst? Hade du valt samma ställen som jag, eller några helt andra?

När jag skall visa Göteborg för någon som aldrig varit här förut brukar jag välja Avenyn, Haga, och området runt Linnégatan. Slottsskogen och Botaniska trädgården är ju också favoriter, och om det finns tid så är en tur ut med skärgårdsbåtarna till södra skärgården en pärla som alla uppskattar. Egentligen skulle jag säga att man nog inte förstår Göteborg innan man har sett staden från havet.   

Håller du med?
Location: Älvsborgsbron, 414 51 Göteborg.

Keywords: göteborg (29), gothenburg (5), sweden (16), vy från Älvsborgsbron.

Copyright © 2022 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden