Barnfotografering i studio, Göteborg
Fotograf Stig Albansson
Home »
Porträtt - Parfoto - Familj

Barnfotografering i studio, Göteborg

Svartvitt barnfoto i studio

En ren bakgrund, mjuk vackert ljus, och få hjälp av föräldrarna så att barnet vänder uppmärksamheten mot kameran är några av de "trick" jag tycker fungerar bäst när man fotograferar små barn.

Sedan är det som vanligt små mikroögonblick som gör om bilden blir bra eller riktigt bra!

Man vill ju ha uttryck i bilden, och ofta är det föräldrarna som vet om de uttryck vi får på bilderna är de som de känns äkta. 

Bilder som jag som fotograf gillar är ibland bra ur en fotografisk synvinkel men speglar inte barnets personlighet på ett bra sätt. 

Dessa bilder tas men i efterhand väljer föräldrarna andra bilder som är de som representerar barnen bäst.

När bildmässiga kvalitéer kommer tillsammans med uttryck som verkligen visar den man fotograferar på bästa sätt har man en vinnare. Det blir de bilderna man vill ha som stora förstoringar på väggarna hemma. De som påminner oss om det vi värderar mest hos våra kära. 

En bild som denna skulle bli väldigt fin i storlekar från 30x40 cm och uppåt. Antingen monterad i ram bakom passepartout och glas, eller som en Fine Art-print som jag numer  ofta levererar monterad på en platta som sätts i ram utan glas. 

När man väljer att printa bilderna på fine art så är det för att man tycker om den matta ytan som gör att man "kommer närmare" bilden, och också slipper de reflexer som man får med vanligt glas. 

Location: Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg.

Copyright © 2021 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden