Inspelning av Springfloden på Valands festvåningar
Fotograf Stig Albansson
Home »
Fotograf Stig Albansson

Inspelning av Springfloden på Valands festvåningar

Ny erfarenhet när jag deltog som statist på inspelning av tv-serien Springfloden. Fick agera fotograf när en scen med Helena Berggren spelades in.


Ibland får man som fotograf lite udda förfrågningar. Som när produktionsbolaget Filmlance ringer och frågar om jag vill vara statist till en tv-serie som delvis skall spelas in i Göteborg. De behövde två fotografer, och ville använda "riktiga" sådana eftersom det syns om någon inte kan hantera utrustningen på det sätt en fotograf gör.

Svarade Ja. Det lät som ett kul tillfälle att få en inblick i hur en filminspelning, eller som i det här fallet, en tv-serie spelas in.
Det blev det också. En riktigt rolig dag som gav insikten att filminspelningar till stor del består av en sak som heter väntan

Det kanske gäller mest oss som är statister, men tror att även skådespelarna får tillbringa en hel del tid med att just.. vänta. 

Annars var allt väldigt proffsigt. Och intressant att förstå att det finns människor som har det som sitt stora intresse att vara just statister. Kan inte bero på ekonomiska ersättningen som var blygsam, och jag tror inte så många av de äldre deltagarna är statister för att de tänker sig en framtida karriär som skådespelare. De gillar nog hela grejen bara, och många verkar känna varann från tidigare produktioner.

Var utomlands när serien gick på tv och missade den då. Trodde inte att jag skulle vara så intresserad av den heller. Men fick ett infall att gå till SVT Play några dagar innan den slutade visas, och är mycket glad för det. Serien var ju fantastiskt bra, och nu ser jag fram emot del 2.


Ser också att de söker nya statister så är du intresserad att testa så finns fortfarande möjlighet att söka. Till denna serie eller någon annan.


Förberedelse inför tagning - tv-serie Springfloden

Inspelning av tv-serien Springfloden på Valand i Gbg

Location: Vasagatan 41, 411 36 Göteborg.

Keywords: göteborg (29), inspelning, springfloden, tv-serie, valand.

Copyright © 2022 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden