Modeller Bröllopsmässa Konserthuset - Mode Tema Sommar
Fotograf Stig Albansson
Home »
Eventfotografering

Modeller Bröllopsmässa Konserthuset - Mode Tema Sommar

Modeller fotograferade på Bröllopsmässan i Konserthuset i Göteborg. Kollektion skapad av Tim Mårtensson med Tema Årstiderna. Här är paret klädda som Sommar.

Näcken och en huldra har troligtvis varit inspiration till Sommar-paret i Tim Mårtenssons årstidskreationer specialgjorda till Bröllopsmässorna på Grand hotel i Stockholm och Konserthuset i Göteborg. 

Tim Mårtensson arbetar som kostymör och plymmakare, och är arbetar mycket med att ta fram specialkostymer till film, teatrar, TV och artister. Använder mycket fjädrar, plymer, ovanliga material och roliga former. 

Han är autodidakt och har utvecklat sin stil genom åren av arbete och experiment.

Som ni förstår väckte kreationerna stor uppskattning bland bröllopsmässans besökare.

Här hittar ni en presentation av Tim Mårtensson på House of Mad Hatters hemsida.


Bröllopsmässan i Göteborg har hållits på några olika platser. Från början var den på Konserthuset vid Götaplatsen, och sedan ett par år ute i Eriksbergshallen vid Hotel 11. Den kom efter det tillbaks till Konserthuset ett par år, och flyttade efter det till Valands festvåningar våren 2016.

Alla platser och mässor har sina fördelar. Det jag uppskattat mest med mässorna på Konserthuset är möjligheten de haft där att bygga upp stora ramper för modevisningarna. När ljusteknikerna har satt ett snyggt ljus på visningarna så har det för mig som fotograf känts mest givande. Ljuset "gör allt", och finns inte det så är det svårt att skapa de bilder man vill för att känna sig nöjd.

Man brukar ju säga att man gör jobbet med kunden i fokus. Men som bildskapare är jag inte säker på att det är hela sanningen. Min erfarenhet är att kunden blir mest nöjd när jag glömmer bort deras förväntningar och gör bilder som jag själv gillar och känner mig nöjd med. 

Bäst är säkert när de här två sakerna går hand i hand. Jag börjar ju varje uppdrag med att ta reda på syfte med bilderna och lyssna på kundens förväntningar. När det har diskuterats lite fram och tillbaks så hamnar det någonstans i ryggmärgen på mig, och sedan när jag fotograferar så behöver jag inte tänka så mycket på det utan vara så mycket som möjligt i nuet, och leva mig in i det som händer framför kameran. 

Det här inlägget drog iväg en aning från det jag började skriva om. Skall kanske skriva ett separat inlägg om detta med tankar om kundens och mina förväntningar på jobben..


Location: Viktor Rydbergsgatan 2, 412 56 Göteborg.

Keywords: Bröllopsmässa (9), göteborg (29), Konserthuset (9).

Copyright © 2022 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden