Är på väg till 4fix som har sitt kontor nära Avenyn, norr om Heden, med adress Parkgatan. Frisk dag, strålande sol och en vind som tränger genom kläderna. Då är det fint att hälsas välkommen in till värmen på 4fix av Gunilla Andersson och hennes kollegor, som firar 5 år som företag inom Inredning & koncept. Passande nog har de till jubileet fått klart en ny hemsida, och även gjort om sin logotyp.
 
Är nyfiken på att få höra lite mer om hur de själva ser på sitt arbete. Alla har väl en uppfattning om vad inredning är, men vad säger proffsen?
 
Ja Gunilla verkar ju som ni har mycket på gång, och jag får gratulera er till nya hemsidan! Kollade på den igår och måste säga att den ju blivit väldigt fin. 
 
Tack, ja vi är också mycket nöjda. Det var ett stort arbete som vi hållit på med ett rätt bra tag, men skönt att den är klar nu, så vi kan gå ut och berätta om den i våra kanaler.
 
Ja kul, en sak som slog mig var ju hur välbalanserad färgskalan var. Det känns som om man bara genom det första intrycket förstår vad ni står för. Kan du berätta lite om hur ni kom fram till just dessa färger?
 
Vi har tänkt på vad vi vill att kulörena skall representera, och något vi vill få fram är att de skall kännas varma, men även vara neutrala. De skall passa på många olika arbetsplatser, och även till hemmiljö. Och vi vill också att de skall vara balanserade mellan feminint och maskulint.
 
Får jag fråga dig lite spontant vilka tre ord du skulle använda för att beskriva färgskalan?
 
Hmm.. Varm. Står sig över tid. Behaglig.
Tack, jättefint! Och vad händer annars, något särskilt på gång?
 
Ja, vi har faktiskt mycket på gång just nu, flera kundbesök, där det främst är företag som ska flytta till nya lokaler som vill ha hjälp, några privata hem, förslag som skall skickas ut, och så.
Ett nytt samarbete som känns väldigt spännande är med Hällingsjö Hus, som bygger arkitektritade hus. De kommer nu att erbjuda våra tjänster till sina husköpare, och dessa kan i sin tur använda oss i större eller mindre grad för att kunna skapa den perfekta inredningen till sitt drömhus.
 
Kul, och en fråga jag undrar över är om det är någon särskild bransch, eller typ av företag ni bäst kan hjälpa?
 
Företag som flyttar! Där känner vi verkligen att vi gör stor nytta, och det är något vi alla tre tycker är väldigt roligt att arbeta med. Det blir som att ta sig an en helt blank canvas, med många möjligheter. Det vi gör är att vi börjar med att ställa ’rätt frågor’ till företaget. Så att resurser läggs där de bäst behövs. Eftersom vi vet vilka frågor som är viktiga vid en flytt, så undviker företagen många misstag som annars kan bli väldigt kostsamma för dem.
 
Men vi börjar ofta med att fråga hur de tänkt att kontorsytorna skall vara, och hur de tänkt nyttja dem, och en följdfråga blir; varför har ni tänkt så? Vi vill få dem att tänka till innan. Det är ju också väldigt konkreta saker som måste fixas vid en flytt, som IT, telefoni, belysning och annat och där har vi stor nytta av våra kontakter inom BNI. Vi gillar verkligen att vara en lagspelare där vi tar in leverantörer vi känner och litar på.
 
Så i korthet kan man säga att vad vi gör är att ställa kluriga frågor och på så sätt minska felbesluten. Sedan när det kommer till själva miljön så handlar det om att gå från att skapa en ödslig möbelutställning, som det lätt kan bli när företagen själva tar hand om flytten, till att skapa en härlig miljö och funktionell miljö där personalen trivs att vara.
 
Fler och fler företag förstår ju idag hur viktigt det är med en trivsam miljö, inte minst som en orsak till att få medarbetarna att vilja stanna kvar på företaget. Trivs man minskar det sjukfrånvaron, och allt detta handlar ju också om pengar. Om man kan undvika stor personalomsättning så minskar man ju sina kostnader.
 

”Det är inte bara en fysisk miljö man skapar, det handlar också om att bidra till en vilja att vara på jobbet, och få känna sig kreativ där!

 
Tack så mycket! Nu vet jag faktiskt mycket mer om vad det är ni egentligen arbetar med, och det hoppas jag också läsarna gör.
 
Antar att hemsidan är en bra plats att börja bekanta sig med er?
 
Visst så är det, och den hittar ni här: https://4fix.se
 
Affärsnätverket både Gunilla och jag tillhör heter BNI Ensemble. Klicka på namnet så ser du mer om oss.