Passar på att växla några ord med Fredrika Selinder innan veckans affärsmöte startar, och det sker i Göteborg, så det är inte Kongelfs gästgifveri du ser i bakgrunden.

Hej Fredrika, vad händer hos er på Kongelfs Gästgifveri just nu?

Just nu satsar vi på att skapa en lokal affärshub och bli en naturlig mötesplats för entreprenörer. Vi omvandlar en del av våra boenderum till samtalsrum och konferensrum eftersom vi ser en ökad efterfrågan på hyreslokaler för t ex coacher och konsulter som inte har egna lokaler. Här hyr du för några timmar eller en dag och behöver inte oroa dig för fasta kontrakt och dyra lokalkostnader.

Låter ju väldigt spännande. Hur är det annars, har ni mycket fokus på konferenser och sånt för företag?

Vi passar perfekt för företag som eftersöker en kreativ och avslappnad miljö. I digitaliseringens tidevarv blir de personliga mötena allt viktigare. Allt fler företag önskar ”nedkopplade” arrangemang med mer tid för samtal och reflektion. Vi har t ex en välkänd inredningskedja som kommer till oss varje år och samlar landets alla butikschefer under ett par dagar. Här kan de jobba ostört, de får tid att umgås och kan koppla av i en trivsam och hemtrevlig miljö. Det är lätt att känna sig som hemma i vårt fina hus.

Något annat som är speciellt när lägger sin konferens eller liknande hos er?

Ja, om man råkar vara intresserad av spöken och livet på andra sidan har man kommit till rätt ställe.
Det är ett spännande hus vi håller till i, och höstens kalendarium innehåller många spännande aktiviteter.
T ex kan man följa med oss och Laxton Ghost Sweden till Bohus Fästning och prova på att vara paranormal utredare för en kväll.

Vad är ert koncept för övrigt?

Vi satsar mycket på att vår restaurang skall vara junkfri. Dvs vi serverar mat som är bra för din kropp och vill att våra gäster ska må bra av att äta vår mat.
Vi är duktiga på laktos- och glutenfritt och det gör det lätt för den som bokar för grupper att boka arrangemang hos oss. Många har intoleranser idag och jag vågar påstå att vi är riktigt bra på att emotse det behovet.

Vad önskar du att människor som ännu inte besökt er visste?

Allt vi gör! Det händer massor i vårt fina hus men det är svårt att nå ut! Vi är det typiska familjeföretaget som gör allt mellan himmel och jord och har flera olika målgrupper under olika tider på året. Ingen dag är den andra lik. Vi arrangerar allt från konferenser till släktträffar, vi har massor av publika arrangemang, vi hyr ut affärslogi och vi har en yogaklass i huset varje onsdag.
Sen när sommaren kommer är det fullt fokus på turister, rumsuthyrning och campingliv.

Tack, jättefint att få höra! Då vet åtminstone jag väldigt mycket mer om vad som pågår hos er, och jag läsarna känner så också.
Vill man veta ännu mer är det bästa sättet att åka upp till gästgiveriet, och kanske passa på att äta en bit, men det går också bra att se vad som erbjuds via hemsidorna.
Den stora hemsidan är för tillfället under omarbetning men du hittar information om pågående verksamhet här: http://www.kafekongelf.se

”Just nu har vi öppet för allmänhet på helger och vid särskilda evenemang. Hela höstlovet har vi öppet hela dagarna och under julperioden har vi publika tider på helgen och torsdagar. I övrigt förbokning.”

Information om nätverket hittar du här: BNI Ensemble

Reportagefoto på Fredrika Selinder, Kongelfs Gästgifveri och Camping